Literatuur vervolgcursus kunstgeschiedenis


De cursus is zodanig opgezet, zodat je geen boeken hoeft te kopen. Toch geef ik hierbij een aantal boeken die ikzelf regelmatig raadpleeg en gebruikt heb tijdens het samenstellen van de cursus. Met deze lijst kun je over een bepaalde periode of kunstenaar een boek lenen of kopen om er meer achtergrond over te krijgen.

Literatuur wetenschapsgeschiedenis


De cursus is zodanig opgezet, zodat je geen boeken hoeft te kopen. Toch geef ik hierbij een aantal boeken die ikzelf regelmatig raadpleeg en gebruikt heb tijdens het samenstellen van de cursus. Met deze lijst kun je zelf als je wilt een boek lenen of kopen om meer achtergrond te krijgen. Kijk hieronder naar de boeken die ik gebruikt heb, blijf met de muis op de kleine afbeelding eronder staan om de animatie tijdelijk te stoppen.

Book of Kells - 800 - Trinity College - Dublin

Weten is Zien 

Literatuur basiscursus kunstgeschiedenis


De cursus is zodanig opgezet, zodat je geen boeken hoeft te kopen. Als je er meer over wilt lezen, adviseer ik voor de basiscursus één van de volgende vier boeken. Mijn persoonlijke favoriet is Gombrich. Ik neem de boeken ook mee naar de cursus, zodat je erin kunt kijken. Ik heb thuis een hele boekenkast vol met literatuur over kunstgeschiedenis en zal tijdens de lessen de relevante gebruikte boeken meenemen. 

Gombrich


Goed leesbaar boek dat  de hele kunstgeschiedenis  dekt, vaak met humor geschreven. Niet zo omvangrijk als de andere boeken, maar een aanrader voor beginners.

Janson


Uitgebreid basisboek dat alle aspecten dekt.  Behandelt de hele kunstgeschiedenis, redelijk tot goed leesbaar en eigenlijk het standaardwerk op dit terrein. Dik en duur boek.

Honour & Fleming


Uitgebreid basisboek met veel afbeeldingen dat de hele geschiedenis dekt. Soms wat saai geschreven, maar wel heel uitgebreid. 

Ad de Visser


Nederlands boek, dus niet vertaald, en dat leest wat makkelijker weg. Afbeeldingen staan klein afgedrukt en kun je op het internet opzoeken. Mooi en goed leesbaar boek voor de beginner. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Click op OK om cookies toe te staan. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK