Vervolgcursus Kunstgeschiedenis

 
 

De vervolgcursus kunstgeschiedenis gaat weer beginnen!


Dit is de website van onze vervolgcursus kunstgeschiedenis.


Momenteel zijn er 125 deelnemers voor de vervolgcursus en is de cursus helaas vol. Stuur me een email als je toch nog mee wilt doen zodat ik je op de reservelijst kan zetten.


In 2009, 2010, 2014 en 2017 werd de basiscursus kunstgeschiedenis gegeven. De basiscursus bestaat uit tien lessen. De basiscursus kunstgeschiedenis behandelt in tien lessen de ontwikkelingen in de Europese kunst vanaf de prehistorie tot de tweede wereldoorlog. In het najaar van 2018 wordt de vervolgcursus opnieuw gegeven.

De vervolgcursus is een aansluiting op de basiscursus, maar kan ook gedaan worden zonder dat de basiscursus gevolgd is. De vervolgcursus gaat over hedendaagse kunst, oftewel de kunst na de tweede wererldoorlog.


In 2010 vond de cursus plaats in de eeuwenoude Protestantse Kerk van de gemeente Herveld en waren er 102 deelnemers. In 2014 werd de cursus gegeven in het Witte Kerkje in Slijk-Ewijk en waren er 104 inschrijvingen. In november 2017 was de locatie de grote zaal van het Karel de Grote College in Nijmegen en waren er 98 deelnemers. Ook al zijn er soms veel deelnemers, de avonden zijn niet massaal maar eerder gezellig en onderhoudend. 


In 2009, 2010, 2011, 2013, 2014 en 2015 en 2017 kregen de basis- en vervolgcursus veel enthousiaste reacties van de deelnemers. Op deze website staat de achtergrond van de lessen van de cursus, de locatie en -als je wilt- te gebruiken boeken. Daarnaast staat de achtergrond van de docent vermeld en kun je testvragen beantwoorden. Deze website is bedoeld als aanvulling op de documentatie die tijdens de cursus wordt uitgereikt.


Klik op de hoofdstukken bovenaan elke pagina om naar dat betreffende onderwerp te gaan.


Alle opbrengsten van deze cursus gaan naar goede doelen via Rotary International.

 

Hartelijk Welkom

Symbolisme - Gustav Klimt - De Kus - 1908 - Bevedère Gallerie - Wenen